Bubble Tea - ezúttal turmixként2017.05.12. 21:38, Fox

Bubble tea rajongó vagyok, imádom a tápióka golyókat benne kiemelten. Ahogy pakoltam ráakadtam egy üveg mini tápióka gyöngyre - amik ráadásul rózsaszínek voltak, így került erre a jégesős, változékony napra, egy áfonya turmixba :)
Hozzávalók
-
Személyenként 2 evőkanál tápióka gyöngy (az eredeti órási gyöngyből készül, és színezetlen)
-
Gyöngy tízszerese vízben
-
1 rúd vanília - jó a mag nélküli hüvely
-
3 evőkanál cukor
-
400 ml kókusztej
-
50g áfonya (mirelit kiolvasztva is tökéletes, ekkor a kiolvadt levét is használjuk nyugodtan fel)
-
Zselatinmentes áfonyalekvár
-
Díszítésnek: Céklapor/eperlekvár és cukor
-
Növényi tejszínhab
Elkészítés
-
Díszítéshez ha akarunk cukrot használni, akkor színezzük be, és tegyük félre
Tápióka gyöngyöket feltesszük kis lángon a vízben, beletesszük az első adag cukrot és vaníliát
-
Szorgosan kevergetjük. Először csomókba áll össze, majd kis kocsonyás golyókká formálódik.
-
Nagyjából 20-30 percig főzzük, aztán félrerakjuk a saját vizében 10 percig pihenni
-
Egy szűrővel leszűrjük a gyöngyöket és újabb 10 percig pihentetjük
-
Tejet az áfonyával leturmixoljuk homogénre.
-
Megfogjuk az üveget, a szélét egy kis lekvárba nyomjuk, aztán megforgatjuk a cukorban.
-
Belülre teszünk egy kis tápiókát, majd mehet rá a turmix és még lekvár, ha szeretnénk édesíteni :)
-
Tetejére cukormérgezést megkoronázva egy kis tejszínhab.
Tápiókát mindig így készítem, ha rendes teába használom fel vagy kávéba, akkor annyi, hogy a végén az adott itallal öntöm fel.









|