Medvehagymás - spenótos rántotta2017.03.28. 11:08, Fox 
	
	
	
	  
	Szeretek néha meleg reggelikkel indítani. Igazából a rendes rántottát sosem kedveltem. Volt egy mellékíze amiért nem rajongtam. Ez a verzió azonban a kedvencem. Ha a tojás kénes ízét nem szereti valaki, akkor elég a Kala Namak sót simára cserélni, és máris eltűnik. 
	Hozzávalók
	- 
		150 g medvehagymás tofu (fél csomag)
 
	- 
		1-2 szál újhagyma felkarikázva
 
	- 
		fél vöröshagyma felszeletelve
 
	- 
		2-3 szál petrezselyem felaprítva
 
	- 
		100 ml víz
 
	- 
		2 tk keményítő
 
	- 
		csipet kurkuma
 
	- 
		csipet bors
 
	- 
		1 kk Kala Namak (Himalaya fekete só)
 
	- 
		fél marék spenót
 
	- 
		löttyintésnyi olaj
 
	- 
		Fél fej paradicsom
 
	- 
		egy retek
 
 
	Elkészítés
	- 
		Fél csomag tofut szűrőbe teszünk, majd rá egy tányért és pár konzervet. Így kipréseljük a levet belőle.
 
	- 
		Felkarikázom a hagymákat, és felhevítem az olajat majd rájuk dobom a kipréselt és kézzel összemorzsolt tofut.
 
	- 
		Rádobom a spenótot, összefonnyasztjuk.
 
	- 
		Rázogatva pirítom, aztán apránként hozzáadom a fűszereket. 
 
	- 
		Mikor a tofu elkezd halvány barna színt felvenni a víz felét alá öntjük. Elkevergetjük, aztán a maradékot is alá öntjük, aztán rátesszük a keményítőt azonnal elkeverve.
 
	- 
		Zöldséggel, melegen tálaljuk. Pirítóssal fogyasztjuk
 
 
	  
	  
	  
 
	
	         
		 
	        
	       
 
		
 |