Green Fox

Rókuci vagy Fox néven vagyok megtalálható mindenhol. Cukrásznak tanultam, így természetes, hogy a fő irányvonal az édességek, desszertek. Green Fox az én ételnaplóm. Szeretném az embereknek megmutatni, hogy növényi étrenden sem kell lemondani semmiről.

 
Facebook

 

 

 

 
Instagram
 
Legújabb hírek
Archívum - 2016. május

Habcsók alap recept

2016.05.01. 19:26, Rókuci

Nem vagyok egy túl édes száj ember - vagy éppen róka?! -, de egy desszert mindig is a szívem legbelső zugában kapott helyet. Ez pedig a pavlova. Imádtam mindig is. Könnyű, kívül roppanós, belül puha, ragacsos (ha túl sok szósszal akarnám enni akkor belül is kemény), ízesítésben pedig nem szabhat határt semmi neki. Ha csak a habcsók alapot nézzük, akkor pedig még az sem, hogy sós ételhez használjuk-e. Sajnos le kellett mondanom egy ideig erről a finomságról, hiába volt már akkor is aquafaba. Egyik recept sem hozta a számomra tökéletes élményt ,arról nem is beszélve, hogy a legtöbb szétfolyt.

Tegnap újra próbálkozni akartam, így egy kedves ismerősömtől kértem receptet. Mire megtalálta nekem ,addigra a habcsókjaim a sütőben pihentek. Türelmetlen voltam. Lehetetlen, hogy tojásból bármikor képes voltam A Habcsókot megsütni, akkor miért ne menne vegán "tojásból"? Így hát követtem a fejem. Megszületett A Habcsók, Vegán változata. Isteni.

Aquafaba Habcsók
aka
Pavlova

Hozzávalók

  • 1 doboz csicseriborsó lecsepegtetett leve
  • 1 csésze cukor
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál keményítő

Elkészítés

  • Sütőt előmelegítem 100˛°C-ra, ha lehet, akkor légkeverést is kapcsolunk neki
  • 3 tepsit megterítünk sütőpapírral
  • A csicseriborsó levét elkezdjük felverni, először lassú fokozaton, és amikor kezd habosodni, akkor kapcsolunk rá.
  • Amikor a duplájára nő elkezdjük lassan hozzáadni a cukrot. Mindig nagyjából egy evőkanálnyit, és utána egy percet hagyjuk járni a habverőt.
  • Belekeverjük az ecetet és a keményítőt is.
  • Addig járatjuk a gépet amíg kemény hab nem lesz, amit a fejünk fölé emelve is tartja az alakját, vagy a habverőn tartja a formáját.
  • Habzsákba töltjük, előre kigondolt formákat kinyomunk belőle.
  • Sütőbe betoljuk, és ajtót résnyire támasztva egy - másfél órát szárítjuk. Lekapcsoljuk a sütőt és ellenőrizzük. Ha jó, akkor kész, ha nem, akkor hagyjuk még kicsit pihenni.

Extra segítség

  • Cukor: 3/4 csésze cukorral, barna cukorral is működik. Nagyon finom, ha legalább a negyedét lecseréljük vaníliás cukorra, esetleg vanília magot adunk hozzá
  • Ecet: Én sima 10%-os ecetet használok, az ízén nem érződik. Ha valaki nagyon nem szeretné, akkor lecserélheti citromléra is, de csak frissen facsart citromból működik
  • Keményítő: Lehet kukorica, vagy burgonya. Tápiókát is használhatunk, de akkor felezzük a mennyiséget
  • Citromlé helyett tehetünk ugyan ennyi narancslevet, egy fél narancs héjat reszelve bele, és a végén étcsokiba márthatjuk az alját.
  • Egy kis kókuszreszeléket keverhetünk bele fakanállal, ha felvertük. Szintén csokiba mártjuk a végén, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
  • Sütés: Egy óra sütéssel kívül kemény, belül puha, apró buborékos lesz. Másfél óra sütéssel kívül roppanós és belül is keményebb, nagyobb üreges finomság alakul ki belőle. 
  • Pavlovánál  kialakítjuk a formát és másfél órát számolunk rá. Akkor jó ha a teteje még puha, de az alja már megszilárdult.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Archívum
Friss bejegyzések
2017.05.21. 11:54
2017.05.12. 21:38
2017.03.31. 18:48
2017.03.28. 11:08
2017.03.25. 22:16
Friss hozzászólások
 

 

 

 

 

 

 


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!