Falafel cupcake hummusz krémmel2017.03.31. 18:48, Fox

A napokban osztották meg az Ezt ettem ma Vegán csoportban a Bosh legújabb videóját. Abból merítettem az ötletet. Kihagytam a koriandert, mivel a falra mászok tőle, és a hummusz is számomra mogyoróvajjal az igazi.
Hozzávalók
-
2 doboz lecsepegtetett csicseriborsó
-
25 g liszt
-
1 tk só
-
1 tk bors
-
1 tk kömény
-
1 kis chili, kimagozva
-
egy citrom lereszelt héj és lé
-
1 vöröshagyma
-
3 kis gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál mogyoróvaj
-
olíva olaj
Elkészítés
-
Előmelegítjük a sütőt 200°C
-
Botmixerbe tesszük a vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, a fűszereket, egy doboz csicseriborsót, a lisztet, chilit, és fél citrom leve és egy kis héj.
-
Homogénre turmixoljuk, majd formákba adagoljuk, és 20-30 perc alatt megsütjük.
-
Menet közben a maradék hozzávalókat (csicseriborsó, mogyoróvaj, maradék citrom, és fokhagyma) összeturmixoljuk.
-
Elkezdjük az olívaolajat hozzá adagolni amíg nem érjük el a megfelelő állagot.
-
Amikor kisültek és kihűltek a falafel falatok, habzsákba tesszük a krémet, és csillagcsővel rányomjuk.



|