Medvehagymás - spenótos rántotta2017.03.28. 11:08, Fox

Szeretek néha meleg reggelikkel indítani. Igazából a rendes rántottát sosem kedveltem. Volt egy mellékíze amiért nem rajongtam. Ez a verzió azonban a kedvencem. Ha a tojás kénes ízét nem szereti valaki, akkor elég a Kala Namak sót simára cserélni, és máris eltűnik.
Hozzávalók
-
150 g medvehagymás tofu (fél csomag)
-
1-2 szál újhagyma felkarikázva
-
fél vöröshagyma felszeletelve
-
2-3 szál petrezselyem felaprítva
-
100 ml víz
-
2 tk keményítő
-
csipet kurkuma
-
csipet bors
-
1 kk Kala Namak (Himalaya fekete só)
-
fél marék spenót
-
löttyintésnyi olaj
-
Fél fej paradicsom
-
egy retek
Elkészítés
-
Fél csomag tofut szűrőbe teszünk, majd rá egy tányért és pár konzervet. Így kipréseljük a levet belőle.
-
Felkarikázom a hagymákat, és felhevítem az olajat majd rájuk dobom a kipréselt és kézzel összemorzsolt tofut.
-
Rádobom a spenótot, összefonnyasztjuk.
-
Rázogatva pirítom, aztán apránként hozzáadom a fűszereket.
-
Mikor a tofu elkezd halvány barna színt felvenni a víz felét alá öntjük. Elkevergetjük, aztán a maradékot is alá öntjük, aztán rátesszük a keményítőt azonnal elkeverve.
-
Zöldséggel, melegen tálaljuk. Pirítóssal fogyasztjuk



|