Green Fox

Rókuci vagy Fox néven vagyok megtalálható mindenhol. Cukrásznak tanultam, így természetes, hogy a fő irányvonal az édességek, desszertek. Green Fox az én ételnaplóm. Szeretném az embereknek megmutatni, hogy növényi étrenden sem kell lemondani semmiről.

 
Facebook

 

 

 

 
Instagram
 
Legújabb hírek
Archívum - 2017. március

Falafel cupcake hummusz krémmel

2017.03.31. 18:48, Fox

A napokban osztották meg az Ezt ettem ma Vegán csoportban a Bosh legújabb videóját. Abból merítettem az ötletet. Kihagytam a koriandert, mivel a falra mászok tőle, és a hummusz is számomra mogyoróvajjal az igazi.

Hozzávalók

  • 2 doboz lecsepegtetett csicseriborsó
  • 25 g liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk bors 
  • 1 tk kömény
  • 1 kis chili, kimagozva
  • egy citrom lereszelt héj és lé
  • 1 vöröshagyma 
  • 3 kis gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • olíva olaj

Elkészítés

  • Előmelegítjük a sütőt 200°C
  • Botmixerbe tesszük a vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, a fűszereket, egy doboz csicseriborsót, a lisztet, chilit, és fél citrom leve és egy kis héj.
  • Homogénre turmixoljuk, majd formákba adagoljuk, és 20-30 perc alatt megsütjük.
  • Menet közben a maradék hozzávalókat (csicseriborsó, mogyoróvaj, maradék citrom, és fokhagyma) összeturmixoljuk.
  • Elkezdjük az olívaolajat hozzá adagolni amíg nem érjük el a megfelelő állagot. 
  • Amikor kisültek és kihűltek a falafel falatok, habzsákba tesszük a krémet, és csillagcsővel rányomjuk.

Medvehagymás - spenótos rántotta

2017.03.28. 11:08, Fox

Szeretek néha meleg reggelikkel indítani. Igazából a rendes rántottát sosem kedveltem. Volt egy mellékíze amiért nem rajongtam. Ez a verzió azonban a kedvencem. Ha a tojás kénes ízét nem szereti valaki, akkor elég a Kala Namak sót simára cserélni, és máris eltűnik.

Hozzávalók

  • 150 g medvehagymás tofu (fél csomag)
  • 1-2 szál újhagyma felkarikázva
  • fél vöröshagyma felszeletelve
  • 2-3 szál petrezselyem felaprítva
  • 100 ml víz
  • 2 tk keményítő
  • csipet kurkuma
  • csipet bors
  • 1 kk Kala Namak (Himalaya fekete só)
  • fél marék spenót
  • löttyintésnyi olaj
  • Fél fej paradicsom
  • egy retek

Elkészítés

  • Fél csomag tofut szűrőbe teszünk, majd rá egy tányért és pár konzervet. Így kipréseljük a levet belőle.
  • Felkarikázom a hagymákat, és felhevítem az olajat majd rájuk dobom a kipréselt és kézzel összemorzsolt tofut.
  • Rádobom a spenótot, összefonnyasztjuk.
  • Rázogatva pirítom, aztán apránként hozzáadom a fűszereket. 
  • Mikor a tofu elkezd halvány barna színt felvenni a víz felét alá öntjük. Elkevergetjük, aztán a maradékot is alá öntjük, aztán rátesszük a keményítőt azonnal elkeverve.
  • Zöldséggel, melegen tálaljuk. Pirítóssal fogyasztjuk

Medvehagymás - burgonyás pogácsa

2017.03.25. 22:16, Fox

Itt a tavasz, ha pedig tavasz, akkor medvehagyma szezon. Idén nem jutottam egyhez sem, most azonban az első csomagot egyből, egy isteni finom burgonyás receptben avattam fel, és hogy őszinte leszek...egy percig sem bántam meg. Biztos, hogy amíg vannak a finom zöld levelek, jó párszor elkészül majd.

Hozzávalók

  • 25 g élesztő (fél csomag)
  • 100 ml tej (semlegeset használj, szója, zab például)
  • 0,5 tk cukor
  • 400 g liszt
  • 250 g főtt, áttört burgonya
  • 100 g vegán margarin
  • 100 ml kókusz olaj, felolvasztva
  • 2 tk só

 

  • 80 ml olaj (kókuszt használtam)
  • 100 ml víz
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 csomag medvehagyma

Elkészítés

  • Megfőzzük a krumplit, majd áttörjük, de ne turmixoljuk!
  • A tejet meglangyosítjuk majd belekeverjük a cukrot, élesztőt, és magára hagyjuk egy ideig. 
  • Egy nagy tálba összekeverjük a lisztet, élesztős tejet, margarint, olajat, sót és a langyos burgonyát. 
  • Alaposan átgyúrjuk, 15-20 percig dagasztjuk, amíg jó ruganyos nem lesz.
  • Magára hagyjuk, hogy a kétszeresére kelljen. Ez úgy 40 percbe kerül
  • Az olajat felolvasztjuk, medvehagymát felaprítjuk. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra
  • Téglalap alakra nyújtjuk a tésztát, lisztezett felületen. Megkenjük az olajjal, és a felaprított hagyma harmadát rászórjuk, rányomkodjuk.
  • Elosztjuk képzeletben három felé a téglalapot. A bal harmadot középre hajtjuk, majd rá a jobbat is. Letakarva hagyjuk így pihenni 15 percig.
  • A pihentetés után, elfordítjuk 90 fokban a tésztát, és megismételjük a lekenést - hajtogatást. Ezúttal a hagyma második harmadát osztjuk el rajta, és újra pihentetjük.
  • Újabb 90 fokban fordítjuk a tésztát, kinyújtjuk, megkenjük az olajjal, és a maradék hagymát rátesszük, rányomkodjuk. Újra meghajtjuk, és hagyjuk magára 15 percig.
  • Egy-két centi vastagságra nyújtjuk a tésztát.
  • Megkenjük a vízben elkevert paprikával a tésztánkat, és bevagdossuk átlósan, aztán kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval, vagy feles pohárral. 
  • A tepsit lefedjük 10 percre, majd a sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt el is készül. 
  • Ebből az adagból 2 tepsi pogácsa lett.

Világ legjobb Brownie receptje

2017.03.09. 15:11, Fox

Jön a meleg, és a róka is előbújik a kotorékából. Hónapok óta nem voltam, de ezt a receptet mindenképpen meg akartam mutatni nektek. Igazi díjnyertes brownie. Csokis, puha, ragacsos, szuper gyors. Komolyan, szükség van másra? Nehéz napokon, késő este, szakítás után, BÁRMIRE. 25 perc, sütéssel, mosogatással, elpakolással együtt. Kell más?
Alap receptet Kristóftól vettem, azt dolgoztam át. Szóval örök hálám!

Hozzávalók

  • 150 g liszt
  • 90g cukor
  • Csipet só, szódabikarbóna
  • 2,5 g sütőpor (fél csomag)
  • 60g kakaópor
  • fél-egy tábla étcsoki (70%-os kakaótartalmú kell)
  • 150g belevaló. Nálam most aszalt vörösáfonya, de magokkal (előtte pirítsuk meg) is isteni. Karamellizált dióval meg aztán....
  • Kardamommal, chilivel ízesítettem most. 
  • Egy rúd vanília magjai

 

  • 80ml olaj (kókuszt használtam)
  • 150ml erős kávé (lehetőleg kotyogós)
  • 100-120ml szénsavas víz

Elkészítés

  • Sütőt melegítsd elő 180 fokra
  • Lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát, kakaót, felaprított csokoládét, kakaóport, sütőport, választott belevalót, fűszereket egy tálba teszem és alaposan összekeverem.
  • Olajat, kávét összekeverem (ha aromát használunk vanília mag helyett, akkor ide kell önteni) és egyben a száraz hozzávalókhoz löttyintem, majd elkezdem a szénsavas vizet hozzáadni apránként. Sűrű puding állagot kell kapnunk. Óvatosan dolgozzunk, nehogy megzuhanjon a tészta.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy előre kikent, és KAKAÓPORRAL beszórt edénybe) öntjük, elsimítjuk nagyjából a tetejét, majd magára hagyjuk a sütőbe maximum 20 percre.
  • Ahogy elkészült - ilyenkor kissé puha még a teteje - 10 percig a tepsiben hagyjuk, aztán rácsra téve kihűtjük. Banán turmix, vanília fagyi, fanyar erdei gyümölcsös szósz jól áll neki

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Archívum
Friss bejegyzések
2017.05.21. 11:54
2017.05.12. 21:38
2017.03.31. 18:48
2017.03.28. 11:08
2017.03.25. 22:16
Friss hozzászólások
 

 

 

 

 

 

 


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!